Leskist Bodem diertjes

Bodem diertjes

Met de materialen uit de leskist Bodemdierenonderzoek kunnen leerlingen op onderzoek in de wereld van de kleine beestjes. Kleine beestjes, schimmels en bacteriën zorgen voor de afbraak van dode planten en dieren. Hierdoor ontstaat humus waar nog veel voedingsstoffen in zitten voor planten. De kleine beestjes worden gegeten door grotere en zo vormen ze een belangrijk onderdeel van de kringloop van voedingsstoffen. 

 

Leerdoelen: 

Op een leuke manier kennis maken met kleine diertjes om ons heen. Kinderen laten zien en ervaren dat kleine diertjes meestal niet eng, vies of gevaarlijk zijn. (slechts enkele diertjes zijn voor ons vervelend omdat ze kunnen steken of bijten, maar nooit zomaar). Kinderen laten beseffen dat alle diertjes een nut hebben, ook voor de mens. 

 

Kerndoel(en): 

  • Kerndoel 40: Leerlingen leren in de omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.  
  • Kerndoel 41: Leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen. 
Inhoud:

10 onderzoeksbak zwart diep

10 schepjes

4 insectenzuigers

10 schroevendraaiers

20 pincetten rechte bek

10 mesjes

24 opzetloepen 10 x vergr.

30 petrischaaltjes 5 cm

20 zoekkaarten bodemdieren

1 lesbrief + handleiding

Reserveren?

Reserveren doe je zo

Aan de rechterkant van deze pagina vind je een kalender en een invulformulier. Vul de gegevens in en verzend het formulier.

 

Reserveer de kist maximaal 3 weken.

Een leskist kan je voor een periode van 1,2 of 3 weken lenen. Een reservering is altijd van donderdag tot donderdag.

 

Je ontvangt een bevestiging via de mail

Na het reserveren ontvang je een email dat je reservering is ontvangen. Als STO je reservering heeft goedgekeurd ontvang je hiervan bericht.

 

Brengen en halen doet Rene Bakker op donderdag

Je gereserveerde kist wordt altijd op donderdag gebracht en weer opgehaald. De kist zelf ophalen is dus niet nodig! Zorg ervoor dat hij na gebruik klaarstaat voor Rene.

 

Heb je vragen of wil je de leskist verlengen (als de planning het toelaat)?

Vragen over je reservering of over een leskist kan je stellen aan Rene Bakker of Judith Hoogma via leskisten@sto-nopurk.nl

Eigenschappen

Doelgroep
  • Groep-5-en-6
Soort
  • Leskist
10 werelden van techniek
  • Mens & Dier
Kalender word geladen......
-
Beschikbaar
 
-
Geboekt
 
-
In behandeling

First Name*:

Last Name*:

Email*:

Naam school*:

Adres*:

Postcode*:

Aantal leerlingen*:

Beveiliging*:
captcha