IVN Flevoland / NME gids

IVN Flevoland

Op de website van NME gids kunnen alle basisscholen in de gemeente Noordoostpolder educatieve materialen reserveren of downloaden van veel verschillende organisaties. U kunt ook intekenen op projecten en activiteiten. IVN en NME richten zich op natuureducatie maar er is ook een selectie van techniek onderwijs te vinden op deze website.

Wat is er te vinden?

IVN Flevoland

De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen regelmatig buiten zijn, onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en voor in de toekomst. Dat bevordert hun sociale en creatieve ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze opgroeien tot verstandige, natuurbewuste burgers. Veel leerkrachten onderschrijven het belang van natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) en willen er graag meer mee aan de slag.

Wat is er te vinden:

Alle beschikbare leskisten, excursies, gastlessen, doe-het-zelf lessen, projecten en schoolreisjes op het gebied van natuur en duurzaamheid zijn voor scholen in de gemeente Noordoostpolder direct online te reserveren via de digitale NDE-gids. Het aanbod is geordend per thema:

–        Biodiversiteit

–        Boerderijeducatie

–        Circulariteit

–        Duurzaamheid

–        Energie

–        Grondstoffen & Afval

–        Natuur

–        Techniek

–        Voeding

–        Water

Zo kunt u eenvoudig een voor uw school passende duurzame leerlijn opbouwen!

Ga naar het aanbod NME/IVN Noordoost polder

Eigenschappen

Doelgroep
  • PO/PRO/ISK
10 werelden van techniek
  • Voeding & Natuur