Winnen jullie de Dakgoot Challenge?

Speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs bestaat de dakgoot challenge! Jullie gaan aan de slag met het bouwen van een eigen bootje van papier, karton, hout of iets anders en zorgen ervoor dat deze zichzelf kan verplaatsen door middel van ‘schone energie’. Deze boot gaan jullie testen in een smalle vaargoot die overeenkomt met de afmetingen van een dakgoot. Halen jullie de wedstrijdafstand van drie meter?

Wat moeten jullie doen?

Samen met je klasgenoten, vriendjes en de leerkracht gaan jullie aan de slag met het bouwen van een boot. Willen jullie zonne-energie gebruiken? Of denken jullie dat een zeil nog steeds heel goed kan werken? Jullie leren en ontdekken tijdens het bouwen van alles over weerstand, stroomlijning, ‘schone energie’, evenwicht en nog veel meer! Jullie leerkracht geeft jullie tips en helpt jullie ontdekken waarom bepaalde keuzes wel of niet werken. Is jullie boot klaar? Dan is het belangrijk om deze veel te testen. Jullie kunnen de boot nog aanpassen om hem nog sneller, steviger en stabieler te maken! Op die manier zijn jullie helemaal klaar voor de finale!

Winnen jullie de finale?

Hoe gaaf is het om de dakgoot challenge te winnen?! Tijdens de finale is er een grote wedstrijdgoot opgesteld en nemen jullie het op tegen teams uit heel Noordelijk Flevoland. Haalt jullie boot de afstand van drie meter? En wie bouwt de snelste boot van het jaar? Jullie komen erachter tijdens de finaledag! Bovendien is er een hele gave prijs voor de winnaars!

Jullie doen toch ook mee aan de dakgoot challenge? Geef jullie snel op via het formulier hieronder! Vraag jullie meester of juf om hulp, zodat de hele klas kan meedoen!

Dakgoot challenge