Welkom bij de STOry van de maand

Sterk Techniek Onderwijs Noordelijk Flevoland

 

Leuk dat je meeleest. Dit is namelijk het nieuwste communicatiemiddel van Sterk Techniek Onderwijs (STO) Noordelijk Flevoland. De ‘STOry van de maand’. Een rubriek waarin we elke maand een nieuwe samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de schijnwerpers zetten.

Vandaag als aftrap wat meer over STO en de 10 werelden waarin wij opereren. STO is een samenwerkingsverband waar verbindingen worden gelegd tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs middels Techniek en Technologie. Overal waar je kijkt zie je techniek of technologie. Het begint s’ morgens al in het bed waarin je wakker wordt, je schuift gordijnen (elektrisch) open waarna je naar beneden gaat, lampen aandoet (als dit al niet middels domotica is gebeurd) , de kraan aanzet en de dag begint. Met de fiets, auto of ander vervoersmiddel naar je gewenste bestemming en ook dan kom je weer in werelden vol Techniek & Technologie. Met behulp van onder andere steen, hout, koper, (bio-based) plastic en ander materiaal kan jij zo optimaal mogelijk werken, leren, wonen, recreëren en ga zo maar door. Kortom Techniek & Technologie is overal, onderdeel van onze maatschappij en terug te vinden in de ’10 werelden rondom Techniek & Technologie’.

Vanuit Sterk Techniek Onderwijs leggen wij verbindingen tussen mensen, organisaties, materialen, etc. zodat we de leerling van nu en de medewerker van morgen zo optimaal mogelijk voor kunnen bereiden op zijn of haar (werkende) toekomst. We enthousiasmeren leerlingen op de basisschool door middel van leskisten en bezoek aan onze Techlabs op de 3 vmbo scholen, waarna we ze in het vmbo meenemen in de keuze van profielen middels bedrijfsbezoeken en Techniek Tastbaar. Klas 3 krijgt meer verdieping door geboden keuzevakken en speeddate mogelijkheden met beroepen uit de regio.  Ook is er voor hen een doorlopende leerlijn gecreëerd in samenwerking met de lokale mbo’s. Dit om leerlingen beter te laten aansluiten op het mbo, de regio en hun motivatie optimaal te benutten.